مدیر مرکز دایرهالمعارف علوم عقلی اسلامی:
علامه مصباح یزدی برای دفاع از اسلام و ارزشهای آن بیمحابا به صحنه عمل آمد
مدیر مرکز دایرهالمعارف علوم عقلی اسلامی و از شاگردان آیتالله مصباح یزدی در مراسم رونمایی از پوستر کتابهای برجسته این عالم مجاهد انقلابی در یزد گفت: علامه مصباح برای دفاع از اسلام و ارزشهای آن بیمحابا به صحنه عمل آمد و هرگز از تهدیدها نهراسید.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان یزد، مراسم بزرگداشت چهلمین روز رحلت علامه محمدتقی مصباح یزدی و رونمایی از پوستر معرفی کتابهای برجسته این عالم بزرگ با عنوان «أین عمار» با همکاری اداره کل کتابخانههای عمومی استان و مدینهالعلم کاظمیه یزد روز یکشنبه 19 بهمن به صورت محدود و با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در یزد برگزار شد.
در این مراسم سیدباقر میرعبداللهی، مدیرکل منابع نهاد کتابخانههای عمومی؛ آیتالله احمد ابوترابی، مدیر مرکز دایرهالمعارف علوم عقلی اسلامی و از شاگردان برجسته علامه مصباح؛ سردار رضا پورشمسی، فرمانده سپاه الغدیر یزد؛ سیدمحمد رستگاری، فرماندار یزد؛ رقیه دوست فاطمیها، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان؛ سرهنگ منصور زارع، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس یزد؛ حجتالااسلام جعفر رحمانی شمسی، رئیس دفتر نماینده ولیفقیه و امام جمعه یزد؛ اعظم کاظمی، مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد؛ محمدعلی شاه حسینی، مدیرکل دفتر امور سیاسی و انتخابات استانداری و جمعی از مسئولان و اساتید حوزه و دانشگاه حضور داشتند.
حجتالاسلام و المسلمین احمد ابوترابی، از شاگردان آیتالله مصباح یزدی و مدیر مرکز دایرهالمعارف علوم عقلی اسلامی نیز به عنوان سخنران ویژه این مراسم با بزرگداشت ایام باسعادت دهه فجر و میلاد حضرت زهرا(س) و روز زن، و تسلیت رحلت عالم مجاهد و انقلابی، آیتالله مصباح یزدی بیان داشت: طبق روایتی از سیدالشهدا(ع)، خداوند متعال خود بالاترین کمال است و شریفترین کمالات را نیز دوست دارد. بیشک شخصیتهایی هم که برای نیل به این کمالات تلاش میکنند، مورد عنایت و محبت الهی قرار دارند.
وی افزود: آیتالله مصباح یزدی، از عالمان عاملی بود که در هر حوزهای که وارد میشد جامعیت داشت و سعی میکرد با تلاش کمنظیر خود، امور را به کمال خود برساند.
این استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: روزی از علامه مصباح سئوال شد چرا علمای ما در حرکت و مشی خود متفاوتاند و هرکدام از آنها نشانگر و تابلوی بخشی از کمالات اسلام نظیر عرفان و فقه هستند، ایشان در پاسخ فرمودند: حوزههای علمیه به مثابه یک بدن هستند که قلب، مغز و اندامهای مختلف دارند و حرکت و مشی علمای حوزه که به ظاهر به بخشی از حوزههای اسلامی توجه بیشتری داشتهاند، در نهایت پیکره حوزههای دینی را تشکیل میدهند. البته علامه مصباح تأکید داشتند که برخی از همین چهرههای حوزه که به ظاهر سیاسی نیستند و اقدامات آنها به چشم نمیآید، خود بنیانگذار حرکتهای عمیق و بزرگی در تاریخ انقلاب اسلامی بودهاند.
حجتالاسلام و المسلمین ابوترابی ادامه داد: در میان اصحاب امیرالمؤمنین نیز اینگونه بود، شخصیتی مانند عمار، مرد بزرگ و بیپروای میدان بصیرت بود، فردی همچون ابوذر، نمونه زهد و شجاعت بود و شخصیتی چون سلمان فارسی نیز در قله توحید و ایمان و یقین بود.
وی تصریح کرد: البته در همه دورهها، علما و شخصیتهایی هم بودهاند که جامع همه کمالات بودند که دو نمونه کمنظیر و فوقالعاده از این جامعیت، شخصیت امام راحل(ره) و رهبر معظم انقلاب هستند.
مدیر مرکز دایرهالمعارف علوم عقلی اسلامی در خصوص شخصیت علمی و معنوی آیتالله مصباح گفت: تلاش علامه این بود که در هر جهتی جامع باشد و نقاط قوت اساتید خود را بگیرد و شخصیتی همهجانبه داشته باشد که با همت و مراقبتی که داشت، به این مهم نیز رسید و بهگونهای شده بود که تفکر عقلانی او به متن جامعه آمده و عرفان او نیز در تکتک اعمالش نمایان بود.
حجتالاسلام والمسلمین ابوترابی همچنین در پایان سخنان خود در خصوص شخصیت انقلابی و مبارزانی آیتالله مصباح بیان داشت: ایشان از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، برای دفاع از اسلام و ارزشهای آن بیمحابا به صحنه عمل آمد و احساس وظیفه کرد و هرگز از تخریبها و تهدیدها نهراسید، ولی به واسطههای آن روحیه تواضع و اخلاصی که داشت، هرگز نمیخواست این جنبهها بروز و ظهور پیدا کند و بعدها همین مورد عاملی شد که برخی تلاشهای مجاهدانه وی را کتمان کنند که این امر، از مهمترین جنبههای مظلومیت این شخصیت است.
آیتالله سیدکاظم مدرسی، امام جمعه بخش مرکزی یزد و مدیر حوزه علمیه مدینهالعلم کاظمیه و سیدباقر میرعبداللهی، مدیرکل منابع نهاد از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.
در ادامه این مراسم همچنین از پوستر معرفی آثار آیتالله مصباح یزدی با عنوان «أین عمار» که توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور تهیه و منتشر شده است، رونمایی شد.